Mustáros hús Licsi módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mustáros hús Licsi módra

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 evőkanál paradicsomszósz
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A felhevített olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Közben a húst csíkokra szeleteljük, rátesszük az üvegesre párolt hagymára és folyamatos keverés közben megpirítjuk.

Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a mustárt, paradicsomszószt, sózzuk, megszórjuk borssal, majd fedő alatt puhára pároljuk.

Csomómentesre keverjük a tejfölt és a lisztet, majd a megpuhult húshoz adjuk a zúzott fokhagymával együtt és felforraljuk.

Köretként rizst, galuskát vagy tésztát is készíthetünk mellé.