Mititei recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg darált hús (70 % marha, 30 % sertés)
- 1 kk őrölt bors
- 1/2 kk csombor (borsikafű)
- 1 fej aprított fokhagyma
- 1/2 kk szódabikarbona
- kevés citromlé
- 1/2 dl szódavíz
- kevés olaj
- 1 ek só
Elkészítése:
A darált húst még egyszer ledaráljuk, majd beletesszük a fűszereket és a citromlében feloldott
szódabikarbonát, majd jól összedolgozzuk az egészet.
Hideg helyen hagyjuk összeérni az ízeket pár óra alatt, vagy egy éjszakát is állhat a hűtőben.
Másnap a szódát hozzáadva ismét átgyúrjuk. Olajos kézzel gombócokat vagy 10 cm-es rudakat formázunk a húsos masszából és forró olajban időnként átforgatva 10-15 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A marhahúsnál faggyús részt válasszunk, illetve a sertés is lehet egy kicsit zsírosabb is.
Ha golyókat formázunk a közepébe tehetünk kimagozott olívabogyót is.
Grillezve a legfinomabb, csak ne égessük meg. Locsolhatjuk sörrel is grillezés közben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »