Mititei recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús (70 % marha, 30 % sertés)
- 1 kk őrölt bors
- 1/2 kk csombor (borsikafű)
- 1 fej aprított fokhagyma
- 1/2 kk szódabikarbona
- kevés citromlé
- 1/2 dl szódavíz
- kevés olaj
- 1 ek só
Elkészítése:
A darált húst még egyszer ledaráljuk, majd beletesszük a fűszereket és a citromlében feloldott
szódabikarbonát, majd jól összedolgozzuk az egészet.
Hideg helyen hagyjuk összeérni az ízeket pár óra alatt, vagy egy éjszakát is állhat a hűtőben.
Másnap a szódát hozzáadva ismét átgyúrjuk. Olajos kézzel gombócokat vagy 10 cm-es rudakat formázunk a húsos masszából és forró olajban időnként átforgatva 10-15 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A marhahúsnál faggyús részt válasszunk, illetve a sertés is lehet egy kicsit zsírosabb is.
Ha golyókat formázunk a közepébe tehetünk kimagozott olívabogyót is.
Grillezve a legfinomabb, csak ne égessük meg. Locsolhatjuk sörrel is grillezés közben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









