Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mititei recept

Mititei
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált hús (70 % marha, 30 % sertés)
    • 1 kk őrölt bors
    • 1/2 kk csombor (borsikafű)
    • 1 fej aprított fokhagyma
    • 1/2 kk szódabikarbona
    • kevés citromlé
    • 1/2 dl szódavíz
    • kevés olaj
    • 1 ek só

    Elkészítése:

    A darált húst még egyszer ledaráljuk, majd beletesszük a fűszereket és a citromlében feloldott
    szódabikarbonát, majd jól összedolgozzuk az egészet.

    Hideg helyen hagyjuk összeérni az ízeket pár óra alatt, vagy egy éjszakát is állhat a hűtőben.

    Másnap a szódát hozzáadva ismét átgyúrjuk. Olajos kézzel gombócokat vagy 10 cm-es rudakat formázunk a húsos masszából és forró olajban időnként átforgatva 10-15 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    A marhahúsnál faggyús részt válasszunk, illetve a sertés is lehet egy kicsit zsírosabb is.
    Ha golyókat formázunk a közepébe tehetünk kimagozott olívabogyót is.
    Grillezve a legfinomabb, csak ne égessük meg. Locsolhatjuk sörrel is grillezés közben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá