Mititei

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús (70 % marha, 30 % sertés)
  • 1 kk őrölt bors
  • 1/2 kk csombor (borsikafű)
  • 1 fej aprított fokhagyma
  • 1/2 kk szódabikarbona
  • kevés citromlé
  • 1/2 dl szódavíz
  • kevés olaj
  • 1 ek só

Elkészítése:

A darált húst még egyszer ledaráljuk, majd beletesszük a fűszereket és a citromlében feloldott
szódabikarbonát, majd jól összedolgozzuk az egészet.

Hideg helyen hagyjuk összeérni az ízeket pár óra alatt, vagy egy éjszakát is állhat a hűtőben.

Másnap a szódát hozzáadva ismét átgyúrjuk. Olajos kézzel gombócokat vagy 10 cm-es rudakat formázunk a húsos masszából és forró olajban időnként átforgatva 10-15 perc alatt megsütjük.

Tipp:

A marhahúsnál faggyús részt válasszunk, illetve a sertés is lehet egy kicsit zsírosabb is.
Ha golyókat formázunk a közepébe tehetünk kimagozott olívabogyót is.
Grillezve a legfinomabb, csak ne égessük meg. Locsolhatjuk sörrel is grillezés közben.