Milánói sertésborda recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet sertésborda
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- 250 g makaróni
- 200 g gomba
- 150 g füstölt, főtt sonka
- 100 g paradicsom
- 1 kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 g napon szárított paradicsom
- kevés száraz bor
- 150 g parmezán jellegű sajt reszelve
- só
- frissen őrölt bors
- kevés őrölt pirospaprika
- szárított, vagy friss bazsalikom
- oregánó
- petrezselyemzöld
- kevés olívás fűszerolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, majd az ismert módon bepanírozzuk. Forró, bő étolajban kisütjük, és papírtörlőre szedve leitatjuk.
A paradicsomot kicsumázzuk, tetején kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízfürdőbe süllyesztjük. Amikor a héja megráncosodott, kiemeljük, kihűtjük, majd a bőrét könnyen lehúzhatjuk róla.
A nagyon apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, enyhén megsózzuk, majd kevés száraz borral meglocsoljuk. A meghámozott, feldarabolt paradicsomot is szétnyomkodjuk a serpenyőben.
Hozzáadjuk a napon szárított paradicsomokat is, kicsit együtt pároljuk. Míg párolódik, a sonkát felcsíkozzuk, a gombát felszeleteljük. Együtt a serpenyőbe tesszük, majd rövid főzés után hozzáadjuk a zöld fűszereket is, valamint kevés borsot őrlünk rá.
A kifőtt tésztát lecsepegtethetjük, és külön tálalhatjuk mindenkire rábízva a keverés arányát a raguval. Én viszont a ragura legtöbbször rászedem a tésztát, így a serpenyőben összekeverve az ízeket. Kevés fűszerolajjal is gazdagítom a ragut.
Sajtot reszelünk rá, majd a kisült rántott bordával együtt tálaljuk.
A milánói sertésborda kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 16 g