Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Milánói sertésborda recept

Milánói sertésborda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet sertésborda
    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez
    • 250 g makaróni
    • 200 g gomba
    • 150 g füstölt, főtt sonka
    • 100 g paradicsom
    • 1 kis fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 150 g napon szárított paradicsom
    • kevés száraz bor
    • 150 g parmezán jellegű sajt reszelve
    • frissen őrölt bors
    • kevés őrölt pirospaprika
    • szárított, vagy friss bazsalikom
    • oregánó
    • petrezselyemzöld
    • kevés olívás fűszerolaj

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, majd az ismert módon bepanírozzuk. Forró, bő étolajban kisütjük, és papírtörlőre szedve leitatjuk.

    A paradicsomot kicsumázzuk, tetején kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízfürdőbe süllyesztjük. Amikor a héja megráncosodott, kiemeljük, kihűtjük, majd a bőrét könnyen lehúzhatjuk róla.

    A nagyon apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, enyhén megsózzuk, majd kevés száraz borral meglocsoljuk. A meghámozott, feldarabolt paradicsomot is szétnyomkodjuk a serpenyőben.
    Hozzáadjuk a napon szárított paradicsomokat is, kicsit együtt pároljuk. Míg párolódik, a sonkát felcsíkozzuk, a gombát felszeleteljük. Együtt a serpenyőbe tesszük, majd rövid főzés után hozzáadjuk a zöld fűszereket is, valamint kevés borsot őrlünk rá.

    A kifőtt tésztát lecsepegtethetjük, és külön tálalhatjuk mindenkire rábízva a keverés arányát a raguval. Én viszont a ragura legtöbbször rászedem a tésztát, így a serpenyőben összekeverve az ízeket. Kevés fűszerolajjal is gazdagítom a ragut.

    Sajtot reszelünk rá, majd a kisült rántott bordával együtt tálaljuk.

    A milánói sertésborda kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 249 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá