Milánói sertésborda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertésborda
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 250 g makaróni
  • 200 g gomba
  • 150 g füstölt, főtt sonka
  • 100 g paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 150 g napon szárított paradicsom
  • kevés száraz bor
  • 150 g parmezán jellegű sajt reszelve
  • frissen őrölt bors
  • kevés őrölt pirospaprika
  • szárított, vagy friss bazsalikom
  • oregánó
  • petrezselyemzöld
  • kevés olívás fűszerolaj

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, majd az ismert módon bepanírozzuk. Forró, bő étolajban kisütjük, és papírtörlőre szedve leitatjuk.

A paradicsomot kicsumázzuk, tetején kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízfürdőbe süllyesztjük. Amikor a héja megráncosodott, kiemeljük, kihűtjük, majd a bőrét könnyen lehúzhatjuk róla.

A nagyon apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, enyhén megsózzuk, majd kevés száraz borral meglocsoljuk. A meghámozott, feldarabolt paradicsomot is szétnyomkodjuk a serpenyőben.
Hozzáadjuk a napon szárított paradicsomokat is, kicsit együtt pároljuk. Míg párolódik, a sonkát felcsíkozzuk, a gombát felszeleteljük. Együtt a serpenyőbe tesszük, majd rövid főzés után hozzáadjuk a zöld fűszereket is, valamint kevés borsot őrlünk rá.

A kifőtt tésztát lecsepegtethetjük, és külön tálalhatjuk mindenkire rábízva a keverés arányát a raguval. Én viszont a ragura legtöbbször rászedem a tésztát, így a serpenyőben összekeverve az ízeket. Kevés fűszerolajjal is gazdagítom a ragut.

Sajtot reszelünk rá, majd a kisült rántott bordával együtt tálaljuk.