Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás sertésvagdalt recept

Medvehagymás sertésvagdalt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéslapocka darálva
    • 20 dkg csirkemáj
    • 1 csokor medvehagyma aprítva
    • 1 tk pirosarany
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, frissen őrölt feketebors
    • 1 tk majoránna
    • 2-3 ek zsemlemorzsa
    • 10 dkg vaj
    • 1-2 ek olívaolaj

    Körethez:

    • édes és sárga burgonya (2-2 nagyobb darab)
    • kevés főzőtejszín
    • só és szerecsendió

    Elkészítése:

    A darált húshoz keverjük a tojást, sót és fűszereket, a zsemlemorzsát, medvehagymát, fokhagymát és az egészet jól összegyúrjuk.

    Egy őzgerincformát alufóliával bélelünk ki, majd olajjal vékonyan megkenjük.

    A vagdaltunkat formázzuk hosszú rúddá és a közepén készítsünk vájatot, amibe ültetjük a megmosott, megszárított és kettévágott csibemájakat.

    Tetejét maradék hússal fedjük, jól nyomkodjuk meg, nehogy szétnyíljon.

    Morzsával szórjuk meg és tegyük 190 fokos sütőbe 10 percre, majd 160 fokon süssük szép pirosra. A tetejét olvasztott vajjal meglocsolhatjuk, mert attól lesz még finomabb az íze.

    A édesburgonyát héjában megsütjük a sütőben, míg a sárgát meghámozva, kockára vágva megfőzzük sós víben.

    A sütőből kivett édesburgonyát meghámozzuk és villával összetörjük, majd sózzuk kicsit és fűszerezzük szerecsendióval, kevés borssal, majd vajat keverünk hozzá és kevés tejszínnel simára keverjük.

    A sárga burgonyát leszűrjük, majd vajjal összetörjük és tejszínnel dúsítjuk.

    Sózzuk, majd kínáljuk a csirkemájas vagdalt mellé az édesburgonya pürével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá