Medvehagymás sertésvagdalt recept
 
                            Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka darálva
- 20 dkg csirkemáj
- 1 csokor medvehagyma aprítva
- 1 tk pirosarany
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, frissen őrölt feketebors
- 1 tk majoránna
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- 10 dkg vaj
- 1-2 ek olívaolaj
Körethez:
- édes és sárga burgonya (2-2 nagyobb darab)
- kevés főzőtejszín
- só és szerecsendió
Elkészítése:
A darált húshoz keverjük a tojást, sót és fűszereket, a zsemlemorzsát, medvehagymát, fokhagymát és az egészet jól összegyúrjuk.
Egy őzgerincformát alufóliával bélelünk ki, majd olajjal vékonyan megkenjük.
A vagdaltunkat formázzuk hosszú rúddá és a közepén készítsünk vájatot, amibe ültetjük a megmosott, megszárított és kettévágott csibemájakat.
Tetejét maradék hússal fedjük, jól nyomkodjuk meg, nehogy szétnyíljon.
Morzsával szórjuk meg és tegyük 190 fokos sütőbe 10 percre, majd 160 fokon süssük szép pirosra. A tetejét olvasztott vajjal meglocsolhatjuk, mert attól lesz még finomabb az íze.
A édesburgonyát héjában megsütjük a sütőben, míg a sárgát meghámozva, kockára vágva megfőzzük sós víben.
A sütőből kivett édesburgonyát meghámozzuk és villával összetörjük, majd sózzuk kicsit és fűszerezzük szerecsendióval, kevés borssal, majd vajat keverünk hozzá és kevés tejszínnel simára keverjük.
A sárga burgonyát leszűrjük, majd vajjal összetörjük és tejszínnel dúsítjuk.
Sózzuk, majd kínáljuk a csirkemájas vagdalt mellé az édesburgonya pürével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom » 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


 








