Medvehagymás sertésvagdalt recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka darálva
- 20 dkg csirkemáj
- 1 csokor medvehagyma aprítva
- 1 tk pirosarany
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, frissen őrölt feketebors
- 1 tk majoránna
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- 10 dkg vaj
- 1-2 ek olívaolaj
Körethez:
- édes és sárga burgonya (2-2 nagyobb darab)
- kevés főzőtejszín
- só és szerecsendió
Elkészítése:
A darált húshoz keverjük a tojást, sót és fűszereket, a zsemlemorzsát, medvehagymát, fokhagymát és az egészet jól összegyúrjuk.
Egy őzgerincformát alufóliával bélelünk ki, majd olajjal vékonyan megkenjük.
A vagdaltunkat formázzuk hosszú rúddá és a közepén készítsünk vájatot, amibe ültetjük a megmosott, megszárított és kettévágott csibemájakat.
Tetejét maradék hússal fedjük, jól nyomkodjuk meg, nehogy szétnyíljon.
Morzsával szórjuk meg és tegyük 190 fokos sütőbe 10 percre, majd 160 fokon süssük szép pirosra. A tetejét olvasztott vajjal meglocsolhatjuk, mert attól lesz még finomabb az íze.
A édesburgonyát héjában megsütjük a sütőben, míg a sárgát meghámozva, kockára vágva megfőzzük sós víben.
A sütőből kivett édesburgonyát meghámozzuk és villával összetörjük, majd sózzuk kicsit és fűszerezzük szerecsendióval, kevés borssal, majd vajat keverünk hozzá és kevés tejszínnel simára keverjük.
A sárga burgonyát leszűrjük, majd vajjal összetörjük és tejszínnel dúsítjuk.
Sózzuk, majd kínáljuk a csirkemájas vagdalt mellé az édesburgonya pürével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »