Hozzávalók:
Körethez:
Elkészítése:
A darált húshoz keverjük a tojást, sót és fűszereket, a zsemlemorzsát, medvehagymát, fokhagymát és az egészet jól összegyúrjuk.
Egy őzgerincformát alufóliával bélelünk ki, majd olajjal vékonyan megkenjük.
A vagdaltunkat formázzuk hosszú rúddá és a közepén készítsünk vájatot, amibe ültetjük a megmosott, megszárított és kettévágott csibemájakat.
Tetejét maradék hússal fedjük, jól nyomkodjuk meg, nehogy szétnyíljon.
Morzsával szórjuk meg és tegyük 190 fokos sütőbe 10 percre, majd 160 fokon süssük szép pirosra. A tetejét olvasztott vajjal meglocsolhatjuk, mert attól lesz még finomabb az íze.
A édesburgonyát héjában megsütjük a sütőben, míg a sárgát meghámozva, kockára vágva megfőzzük sós víben.
A sütőből kivett édesburgonyát meghámozzuk és villával összetörjük, majd sózzuk kicsit és fűszerezzük szerecsendióval, kevés borssal, majd vajat keverünk hozzá és kevés tejszínnel simára keverjük.
A sárga burgonyát leszűrjük, majd vajjal összetörjük és tejszínnel dúsítjuk.
Sózzuk, majd kínáljuk a csirkemájas vagdalt mellé az édesburgonya pürével.