Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Malacsült zsályás rebarbarával recept

Malacsült zsályás rebarbarával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Malacsülthöz:

    • 1-1,5 kg malackaraj
    • 1 cs mustáros karaj-fűszerkeverék
    • só (ízlés szerint)
    • 2 dl fehérbor
    • 3-4 ek sertészsír

    Zsályás rebarbarához:

    • 50 dkg rebarbara
    • 4-5 ek méz
    • kisebb marék zsályalevél
    • 2 tk citromlé
    • 3-4 ek víz

    Elkészítése:

    A húst alaposan dörzsöljük be sóval, és a fűszerkeverékkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják (én este fűszereztem be, majd sütésig a hűtőben pihent).

    Egy tepsit kenjünk ki a zsírral, öntsük bele a bort, majd helyezzük bele az előzőleg befűszerezett húst és takarjuk le alufóliával. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten bő egy óra alatt pároljuk puhára a húst (én légkeverésnél 160 fokon, 70 percig pároltam).

    Ezután vegyük le a fóliát, emeljük meg a hőfokot, locsoljuk meg a húst a pecsenyelével, majd süssük szép pirosra (én légkeverésnél 190 fokon sütöttem pirosra).

    Amikor a hús szép pirosra sült, öntsük át egy serpenyőbe az alatta lévő pecsenyelevet, a húst pedig tálalásig tartsuk melegen.

    Ezután a serpenyőben lévő pecsenyelevet kisebb lángon, néha megkeverve, pár perc alatt kissé sűrítsük be, majd tálalásig szintén tartsuk melegen.

    A rebarbara szár két végét vágjuk le, majd húzzuk le a külső, vékony héját. Ezután vágjuk fel kb 1,5 cm-es darabokra.

    Egy serpenyőben hevítsük fel a mézet, majd keverjük hozzá a feldarabolt rebarbarát, adjuk hozzá a zsályaleveleket, a citromlevet és a vizet, majd pár perc alatt pároljuk készre (közben óvatosan keverjük meg, de arra vigyázzunk, nehogy szétfőjön).

    Ameddig a hús sül és a rebarbara készül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét készítettem, mely nagyon jól illett a húshoz és a rebarbarához.

    Tipp:

    Tálaláskor helyezzünk a tányérra egy szeletet a malacsültből és locsoljuk meg a pecsenyével, kanalazzuk mellé a krumplipürét és a zsályás rebarbarát, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá