Májas-gombás sertésszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéshús
- 30 dkg csirkemáj
- 30 dkg gomba
- 30 dkg zöldborsó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- zsiradék
- só, bors, őrölt kömény, kurkuma, majoránna ízlés szerint
Elkészítése:
A húst kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. Kevés zsoradékkal kikent tepsibe vagy jénaiba teszem a húsokat és fóliával lefedve megsütöm 180-190 fokon. Fólia nlkül kissé pirítom, de figyelni kell, hogy ne száradjon ki!
Közben a megmosott és jól leitatott májat kockára vágom és kevés zsiradékon megsütöm, majd kiszedem és a visszamardt zsiradékban az apróra vágott hagymát is megpárolom, pirìtom. Hozzáadom a borsót és a gombát, majd fűszerezem. Készre párolom és hozzáadom a májat is. Összepárolom az egészet.
A kész húsra halmozva, sült krumplival tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »