Magyaros töltött sertéskaraj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet csont nélküli karaj
- 4 db natúr medvesajt
- 10 dkg gyulai kolbász
- 2 db lila hagyma
- 1 db csípős zöldpaprika
- só-, bors-, sertéssült fűszersó ízlés szerint
A panírozáshoz:
- 20 dkg finomliszt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
- kb. 5 dl olaj
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk és megszórjuk a sertéssült fűszersóval. Elkészítjük a husik töltelékét: a kolbászt apró kockákra vágjuk és a villával szétnyomkodott medvesajthoz keverjük.
A lilahagymát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára néhány karika lilahagymát rakunk, majd a sajtos, kolbászos töltelékből halmozunk rá. Ezután néhány karika csípős paprikával befedjük.
Végül a hús másik felét ráhajtjuk és hústűvel illetve fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét. A betöltött karajszeleteket kívülről is kicsit még megszórjuk a fűszersóval.
Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Fontos, hogy a húsokat ne magas lángon süssük, mert akkor belül nem fog átsülni rendesen! Tehát közepes lángon, bő olajban megsütjük a bepanírozott töltött karajszeleteket.
Frissen tálaljuk, bármilyen tetszés szerinti körettel. Nálam ma a köret sörös hagymás tepsis burgonya volt.