Magyaros töltött sertéskaraj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet csont nélküli karaj
- 4 db natúr medvesajt
- 10 dkg gyulai kolbász
- 2 db lila hagyma
- 1 db csípős zöldpaprika
- só-, bors-, sertéssült fűszersó ízlés szerint
A panírozáshoz:
- 20 dkg finomliszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
- kb. 5 dl olaj
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk és megszórjuk a sertéssült fűszersóval. Elkészítjük a husik töltelékét: a kolbászt apró kockákra vágjuk és a villával szétnyomkodott medvesajthoz keverjük.
A lilahagymát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára néhány karika lilahagymát rakunk, majd a sajtos, kolbászos töltelékből halmozunk rá. Ezután néhány karika csípős paprikával befedjük.
Végül a hús másik felét ráhajtjuk és hústűvel illetve fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét. A betöltött karajszeleteket kívülről is kicsit még megszórjuk a fűszersóval.
Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Fontos, hogy a húsokat ne magas lángon süssük, mert akkor belül nem fog átsülni rendesen! Tehát közepes lángon, bő olajban megsütjük a bepanírozott töltött karajszeleteket.
Frissen tálaljuk, bármilyen tetszés szerinti körettel. Nálam ma a köret sörös hagymás tepsis burgonya volt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »