Magyaros sült császár tepsis zöldségágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húshoz:
- 1,5 kg császárhús (ami inkább húsos szalonna, a bőséges zsiradék miatt)
- 2 ek étolaj
- 1 ek őrölt pirospaprika
- kevés csilipehely
- 1 ek só
- kevés őrölt bors
- kevés fokhagyma granulátum
- kevés morzsolt kakukkfű levél
Zöldségekhez:
- 1,5 kg krumpli
- 5 sárgarépa
- 0,5 zellergumó
- 3 petrezselyem gyökér
- 3 fej fokhagyma
- néhány fej vöröshagyma ízlés szerint
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A császár szeleteket bepácoljuk a hozzávalókban felsoroltakkal, majd éjszakára hűtőbe tesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd feldaraboljuk ízlés szerinti méretre. A fokhagymát félbevágjuk.
A tepsi aljára kevés olajat locsolunk, majd rásorakoztatjuk a zöldségeket. Közéjük félbevágott fokhagymát teszünk, amit a sütés után kinyomhatunk a héjából. Sót és borsot őrlünk rá, majd a tetejére fektetjük a bepácolt császár szeleteket.
Lefóliázva tesszük sütőbe, ahol addig sütjük, míg a zöldségek megpuhulnak, és a császárszeletek is megsülnek.
A sütéshez zsiradékra nincs szükség, mert a császár enged annyit, hogy szaftos lesz a tepsi tartalma.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »