Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lőrinci lecsós szelet recept

Lőrinci lecsós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tarja vagy lapocka
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 2 zöldpaprika
    • 2 paradicsom
    • 1 mk őrölt bors
    • 1 ek pirospaprika
    • 3 ek púpos zsír
    • szükség szerint finomliszt
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A húst kb ujjnyi vastagra szeleteljük.

    A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A paprikát és paradicsomot is feldaraboljuk.

    A zsart felolvasztjuk egy edényben. Egy tányérba lisztet szórunk, hozzáadjuk a paprikát és jól elkeverjük. A húsokat megfrogatjuk a paprikás lisztben, majd megsütjük aranybarnára mindkét oldalát zsírban. A kész húsokat papírtörlőre szedve félretesszük.

    A magmaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, majd gozzáadjuk a paprikát és paradicsomot és fadő alatt pároljuk. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Jól összekeverjük.

    A húsokat a lecsóra visszatesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellapi, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha kell, akkor még öntünk rá vizet.

    A kész húst és lecsót tarhonyával, tésztával vagy rizzsel is tálalhatjuk.

    Tipp:

    Téli időszakban a befőzött lecsó is tökéletesen megfelel alapnak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá