Lőrinci lecsós szelet recept
Hozzávalók:
- 1 kg tarja vagy lapocka
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 mk őrölt bors
- 1 ek pirospaprika
- 3 ek púpos zsír
- szükség szerint finomliszt
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A húst kb ujjnyi vastagra szeleteljük.
A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A paprikát és paradicsomot is feldaraboljuk.
A zsart felolvasztjuk egy edényben. Egy tányérba lisztet szórunk, hozzáadjuk a paprikát és jól elkeverjük. A húsokat megfrogatjuk a paprikás lisztben, majd megsütjük aranybarnára mindkét oldalát zsírban. A kész húsokat papírtörlőre szedve félretesszük.
A magmaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, majd gozzáadjuk a paprikát és paradicsomot és fadő alatt pároljuk. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Jól összekeverjük.
A húsokat a lecsóra visszatesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellapi, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha kell, akkor még öntünk rá vizet.
A kész húst és lecsót tarhonyával, tésztával vagy rizzsel is tálalhatjuk.
Tipp:
Téli időszakban a befőzött lecsó is tökéletesen megfelel alapnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









