Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst kb ujjnyi vastagra szeleteljük.
A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A paprikát és paradicsomot is feldaraboljuk.
A zsart felolvasztjuk egy edényben. Egy tányérba lisztet szórunk, hozzáadjuk a paprikát és jól elkeverjük. A húsokat megfrogatjuk a paprikás lisztben, majd megsütjük aranybarnára mindkét oldalát zsírban. A kész húsokat papírtörlőre szedve félretesszük.
A magmaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, majd gozzáadjuk a paprikát és paradicsomot és fadő alatt pároljuk. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Jól összekeverjük.
A húsokat a lecsóra visszatesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellapi, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha kell, akkor még öntünk rá vizet.
A kész húst és lecsót tarhonyával, tésztával vagy rizzsel is tálalhatjuk.
Téli időszakban a befőzött lecsó is tökéletesen megfelel alapnak.