Lőrinci lecsós szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lőrinci lecsós szelet

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja vagy lapocka
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 3 ek púpos zsír
  • szükség szerint finomliszt
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A húst kb ujjnyi vastagra szeleteljük.

A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A paprikát és paradicsomot is feldaraboljuk.

A zsart felolvasztjuk egy edényben. Egy tányérba lisztet szórunk, hozzáadjuk a paprikát és jól elkeverjük. A húsokat megfrogatjuk a paprikás lisztben, majd megsütjük aranybarnára mindkét oldalát zsírban. A kész húsokat papírtörlőre szedve félretesszük.

A magmaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, majd gozzáadjuk a paprikát és paradicsomot és fadő alatt pároljuk. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Jól összekeverjük.

A húsokat a lecsóra visszatesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellapi, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha kell, akkor még öntünk rá vizet.

A kész húst és lecsót tarhonyával, tésztával vagy rizzsel is tálalhatjuk.

Tipp:

Téli időszakban a befőzött lecsó is tökéletesen megfelel alapnak.