Legyező karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,3 kg csont nélküli karaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- piros paprika ízlés szerint
A töltelékhez:
- 40 dkg darált hús
- Só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- csipet őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
A tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A karajt 1 centiméterenként bevagdossuk az aljáig, de nem vágjuk át. Bőven sózzuk, borsozzuk és piros paprikával megszórjuk kívül-belül.
A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, kedvünk és ízlésünk szerint fűszerezzük, majd a karaj vájatait kitöltjük vele. Zsineggel átkötözzük, hogy szét ne nyíljon.
Sütőzacskóba tesszük, majd a hozzátartozó zárral becsatoljuk. A zárás alatt egy pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
210 fokra melegített sütőben 70 percig sütjük. Ezután a zacskót szétvágjuk és a húst kivesszük belőle. Visszatesszük a tepsibe, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra állítjuk a hőfokot és kb 10-12 percig sütjük, hogy a sajt színe szép legyen.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Mennyei finomság bármely alkalomra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »