Legyező karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,3 kg csont nélküli karaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- piros paprika ízlés szerint
A töltelékhez:
- 40 dkg darált hús
- Só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- csipet őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
A tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A karajt 1 centiméterenként bevagdossuk az aljáig, de nem vágjuk át. Bőven sózzuk, borsozzuk és piros paprikával megszórjuk kívül-belül.
A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, kedvünk és ízlésünk szerint fűszerezzük, majd a karaj vájatait kitöltjük vele. Zsineggel átkötözzük, hogy szét ne nyíljon.
Sütőzacskóba tesszük, majd a hozzátartozó zárral becsatoljuk. A zárás alatt egy pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
210 fokra melegített sütőben 70 percig sütjük. Ezután a zacskót szétvágjuk és a húst kivesszük belőle. Visszatesszük a tepsibe, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra állítjuk a hőfokot és kb 10-12 percig sütjük, hogy a sajt színe szép legyen.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Mennyei finomság bármely alkalomra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »