Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Legyező karaj recept

Legyező karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,3 kg csont nélküli karaj
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • piros paprika ízlés szerint

    A töltelékhez:

    • 40 dkg darált hús
    • Só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • csipet őrölt kömény
    • 2 gerezd fokhagyma zúzva

    A tetejére:

    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A karajt 1 centiméterenként bevagdossuk az aljáig, de nem vágjuk át. Bőven sózzuk, borsozzuk és piros paprikával megszórjuk kívül-belül.

    A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, kedvünk és ízlésünk szerint fűszerezzük, majd a karaj vájatait kitöltjük vele. Zsineggel átkötözzük, hogy szét ne nyíljon.

    Sütőzacskóba tesszük, majd a hozzátartozó zárral becsatoljuk. A zárás alatt egy pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.

    210 fokra melegített sütőben 70 percig sütjük. Ezután a zacskót szétvágjuk és a húst kivesszük belőle. Visszatesszük a tepsibe, majd megszórjuk reszelt sajttal.

    180 fokra állítjuk a hőfokot és kb 10-12 percig sütjük, hogy a sajt színe szép legyen.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Mennyei finomság bármely alkalomra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá