Legyező karaj recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj egyben
- 1 kk só
- 5 dkg trappista sajt
Töltelékhez:
- 50 dkg darált sertés lapocka
- 1 csapott tk só
- 1 csapott kk őrölt bors
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém
- 2 csapott tk fűszerpaprika
- 1 tk házi darált paprika
Elkészítése:
A karajt alaposan megtisztítjuk, ha van rajta hártyás rész, azt levágjuk.
Keresztben kb. ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, de nem teljesen át, hanem inkább zsebszerű mélyedéseket alakítunk ki.
Mind a zsebeket, mind kívülről meghintjük sóval.
A töltelékhez a darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel.
Egyenletesen elosztva a zsebekbe töltjük a paprikás húst.
Egy zsineggel szépen átkötözzük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét a zsebek.
Alufóliába csomagoljuk, majd 200 fokos sütőben kb. 90 percet puhítjuk hőlégkeveréssel.
Ezután az alufóliát eltávolítva még további 15 percet pirítjuk 180 fokra csökkentett hőmérsékleten.
Majd a zsineget levágjuk róla, és megszórjuk bőven reszelt sajttal
Addig sütjük tovább, míg a sajt szép barnára pirul. Ez kb. 15-20 perc.
A tepsiből kiemelve hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy éles késsel ferdén, szép vékonyra szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Egy nagyobb családi ünnep alkalmával kínáltam ezt a dekoratív húsos fogást. Az a jó benne, hogy előre elkészíthető és hidegen már csodaszépen szeletelhető. Ránézésre mindenki
azt hitte, hogy ez egy elég száraz étel, de amikor megkóstolták, kellemesen csalódtak. Nagy sikere lett.
Mindenki arra volt kíváncsi, hogy hogyan is lett ilyen szép csíkos. A vendégek köretként vegyes salátát és fokhagymás-tejfölös cukkini salátát kaptak hozzá.
A fázisfotók megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










