Legényfogó búbos hús recept
Hozzávalók:
- fél kg sertéscomb (bármilyen más szelet hús jó hozzá)
Töltelék:
- 4-5 fej gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 2 zsemle
- kevés tej
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- bors
- ételízesítő
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A combot felszeleteljük, kiklopfoljuk és mind a két oldalát besózzuk, borsozzuk.
Kevés zsiradékon elősütjük pár percig mind a két oldalát. Ha mind kisült akkor egy tepsibe letesszük egymás mellé őket. A töltelékhez a szalonnát és a gombát, vöröshagymát is apró darabokra vágjuk.
Egy serpenyőbe tesszük őket és összesütjük. A zsemléket előre beáztatjuk egy kevés tejbe, majd mikor a gombás keverék összesült kinyomkodjuk és hozzáadjuk a gombához. Levesszük a tűzről és hagyjuk, hogy langyosra hűljön, hogy ne rántsa össze a tojásokat ha belekeverjük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezt a tölteléket ráhalmozzuk a húsokra,kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarjuk. 180-200 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és megszórjuk reszelt sajttal.
Visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Köret: kukoricás rizs, majonézes kukorica és sült krumpli, de bármi más jó hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »


