Lecsós tokány recept

Hozzávalók:
- 3 fej vöröshagyma
- 1 kg lapocka
- 2-3 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
- 2 üveg lecsó
- 30 dkg tejföl
Elkészítése:
Az olajon lepirítjuk a csíkokra vágott lapockát, majd kiszedjük az olajból és félretesszük.
Az olajat kicsit pótoljuk és megdinszteljük rajta a felkockázott hagymát. Mikor lepirult, félrehúzzuk a lángról és hozzákeverjük a paprikát. Ekkor visszatesszük a húst is, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lecsót is.
Visszarakjuk a lángra és elkeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a hús megpuhul. Mikor a hús megpuhult, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt. Újra forraljuk és már kész is.
Főtt tésztával, főtt krumplival, nokedlivel vagy rizzsel tálaljuk.
Tipp:
A tejfölhöz keverhetünk a végén lisztet is, akkor kicsit sűrűbb lesz a szaftja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »