Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós tokány recept

Lecsós tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 fej vöröshagyma
    • 1 kg lapocka
    • 2-3 evőkanál pirospaprika
    • bors
    • olaj
    • 2 üveg lecsó
    • 30 dkg tejföl

    Elkészítése:

    Az olajon lepirítjuk a csíkokra vágott lapockát, majd kiszedjük az olajból és félretesszük.

    Az olajat kicsit pótoljuk és megdinszteljük rajta a felkockázott hagymát. Mikor lepirult, félrehúzzuk a lángról és hozzákeverjük a paprikát. Ekkor visszatesszük a húst is, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lecsót is.

    Visszarakjuk a lángra és elkeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a hús megpuhul. Mikor a hús megpuhult, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt. Újra forraljuk és már kész is.

    Főtt tésztával, főtt krumplival, nokedlivel vagy rizzsel tálaljuk.

    Tipp:

    A tejfölhöz keverhetünk a végén lisztet is, akkor kicsit sűrűbb lesz a szaftja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá