Lecsós tokány recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 fej vöröshagyma
- 1 kg lapocka
- 2-3 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
- 2 üveg lecsó
- 30 dkg tejföl
Elkészítése:
Az olajon lepirítjuk a csíkokra vágott lapockát, majd kiszedjük az olajból és félretesszük.
Az olajat kicsit pótoljuk és megdinszteljük rajta a felkockázott hagymát. Mikor lepirult, félrehúzzuk a lángról és hozzákeverjük a paprikát. Ekkor visszatesszük a húst is, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lecsót is.
Visszarakjuk a lángra és elkeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a hús megpuhul. Mikor a hús megpuhult, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt. Újra forraljuk és már kész is.
Főtt tésztával, főtt krumplival, nokedlivel vagy rizzsel tálaljuk.
Tipp:
A tejfölhöz keverhetünk a végén lisztet is, akkor kicsit sűrűbb lesz a szaftja.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.