Lecsós tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lecsós tokány

Hozzávalók:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 kg lapocka
  • 2-3 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
  • 2 üveg lecsó
  • 30 dkg tejföl

Elkészítése:

Az olajon lepirítjuk a csíkokra vágott lapockát, majd kiszedjük az olajból és félretesszük.

Az olajat kicsit pótoljuk és megdinszteljük rajta a felkockázott hagymát. Mikor lepirult, félrehúzzuk a lángról és hozzákeverjük a paprikát. Ekkor visszatesszük a húst is, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lecsót is.

Visszarakjuk a lángra és elkeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a hús megpuhul. Mikor a hús megpuhult, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt. Újra forraljuk és már kész is.

Főtt tésztával, főtt krumplival, nokedlivel vagy rizzsel tálaljuk.

Tipp:

A tejfölhöz keverhetünk a végén lisztet is, akkor kicsit sűrűbb lesz a szaftja.