Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olajon lepirítjuk a csíkokra vágott lapockát, majd kiszedjük az olajból és félretesszük.
Az olajat kicsit pótoljuk és megdinszteljük rajta a felkockázott hagymát. Mikor lepirult, félrehúzzuk a lángról és hozzákeverjük a paprikát. Ekkor visszatesszük a húst is, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lecsót is.
Visszarakjuk a lángra és elkeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a hús megpuhul. Mikor a hús megpuhult, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt. Újra forraljuk és már kész is.
Főtt tésztával, főtt krumplival, nokedlivel vagy rizzsel tálaljuk.
A tejfölhöz keverhetünk a végén lisztet is, akkor kicsit sűrűbb lesz a szaftja.