Lecsós tarja tejfölös makarónival recept
Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
- 1 üveg kész lecsó (frissen is készíthető, 2-2 paradicsomból , paprikából)
- 1 nagy doboz tejföl
- 500 g makaróni
- só
- bors
- sajt
- olaj
Elkészítése:
A tarját ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húsokat kevés olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba rakjuk. 180 fokos sütőben, a húst félkészre sütjük. Ez kb. 30 perc.
Addig, amíg a hús sül, elkészítjük a lecsót (de ha kész lecsót választunk, ezzel nem kell foglalkoznunk).
A félig sült hús tetejére öntjük a kész lecsót, majd visszatesszük a sütőbe, készre sütjük. (Még 20 perc körülbelül).
Amíg a hús sül, sós, forró vízben megfőzzük a makaróni tésztát. Majd ha már a hús készre sült, a kifőtt tésztát összekeverjük a nagy pohár tejföllel.
Előbb azért nem, mert a tészta nagyon beszívja a tejfölt.
A kész húsra halmozzuk a tejfölös makarónit, kicsit összekeverjük, megszórjuk reszelt sajttal, és rövid időre, míg a sajt elolvad, megpirul, visszatesszük a sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










