Lecsós sertésszelet recept

Hozzávalók:
- 7 szelet karaj
- 5 db paprika
- 4 db paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- ételízesítő (ízlés szerint)
- só
- liszt
- őrölt feketebors (ízlés szerint)
- őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)
- étolaj
Elkészítése:
A húsokat megmossuk és egy kicsit kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
Lisztbe forgatjuk a hússzeleteket és kevés olajon mindkét oldalát elősütjük.
A kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk a megmaradt olajon, majd rátesszük a már feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ételízesítővel és fűszerpaprikával ízesítjük.
Amikor már félig megpuhult a paprika és a paradicsom, akkor ráhelyezzük az elősütött hússzeleteket és felöntjük vízzel (annyira, hogy jól ellepje a hússzeleteket).
Alacsony hőfokon, fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, tarhonyával, galuskával, de akár kockára vágott burgonyával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »