Lecsós sertésszelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 7 szelet karaj
- 5 db paprika
- 4 db paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- ételízesítő (ízlés szerint)
- só
- liszt
- őrölt feketebors (ízlés szerint)
- őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)
- étolaj
Elkészítése:
A húsokat megmossuk és egy kicsit kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
Lisztbe forgatjuk a hússzeleteket és kevés olajon mindkét oldalát elősütjük.
A kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk a megmaradt olajon, majd rátesszük a már feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ételízesítővel és fűszerpaprikával ízesítjük.
Amikor már félig megpuhult a paprika és a paradicsom, akkor ráhelyezzük az elősütött hússzeleteket és felöntjük vízzel (annyira, hogy jól ellepje a hússzeleteket).
Alacsony hőfokon, fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, tarhonyával, galuskával, de akár kockára vágott burgonyával is.
Forrás: http://tundikonyha.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.