Lecsós sertésszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 7 szelet karaj
  • 5 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • liszt
  • őrölt feketebors (ízlés szerint)
  • őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • étolaj

Elkészítése:

A húsokat megmossuk és egy kicsit kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

Lisztbe forgatjuk a hússzeleteket és kevés olajon mindkét oldalát elősütjük.

A kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk a megmaradt olajon, majd rátesszük a már feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ételízesítővel és fűszerpaprikával ízesítjük.

Amikor már félig megpuhult a paprika és a paradicsom, akkor ráhelyezzük az elősütött hússzeleteket és felöntjük vízzel (annyira, hogy jól ellepje a hússzeleteket).

Alacsony hőfokon, fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, tarhonyával, galuskával, de akár kockára vágott burgonyával is.