Lecsós karaj burgonyarózsával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Burgonyarózsához:
- burgonya
- szeletelt bacon
- olívaolaj
- só
- bors
- kakukkkfű
- zúzott fokhagyma
Lecsós karajhoz:
- 10 szelet karaj
- már kész lecsó
- kevés finomliszt
- kevés zsiradék
Elkészítése:
A burgonyarózsát a következőképp készítem: A bacon szeleteket kettesével egymás mellé teszem. A burgonyát a legvékonyabbra szeletelem (esetleg uborkaszeletelővel). A baconre pakolgatom szépen egymás alá, de félig fedésben, majd megkenem vékonyan olajjal és fűszerezem. Az egészet szorosan feltekerem és muffinsütőbe teszem óvatosan.
170 fokos sütőben sütöm kb 40 percig. Az utolsó 5 percben légkeveressel.
A karajt kiklopfolom, sózom, borsozom, megforgatom lisztben és zsírban elősütöm mindkét oldalát (kérgesítem). A már elkészült lecsót hozzáöntöm és kb 50 perc alatt készre főzőm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »