Lecsós karaj burgonyarózsával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Burgonyarózsához:
- burgonya
- szeletelt bacon
- olívaolaj
- só
- bors
- kakukkkfű
- zúzott fokhagyma
Lecsós karajhoz:
- 10 szelet karaj
- már kész lecsó
- kevés finomliszt
- kevés zsiradék
Elkészítése:
A burgonyarózsát a következőképp készítem: A bacon szeleteket kettesével egymás mellé teszem. A burgonyát a legvékonyabbra szeletelem (esetleg uborkaszeletelővel). A baconre pakolgatom szépen egymás alá, de félig fedésben, majd megkenem vékonyan olajjal és fűszerezem. Az egészet szorosan feltekerem és muffinsütőbe teszem óvatosan.
170 fokos sütőben sütöm kb 40 percig. Az utolsó 5 percben légkeveressel.
A karajt kiklopfolom, sózom, borsozom, megforgatom lisztben és zsírban elősütöm mindkét oldalát (kérgesítem). A már elkészült lecsót hozzáöntöm és kb 50 perc alatt készre főzőm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »