Lecsós karaj burgonyarózsával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Burgonyarózsához:

  • burgonya
  • szeletelt bacon
  • olívaolaj
  • bors
  • kakukkkfű
  • zúzott fokhagyma

Lecsós karajhoz:

  • 10 szelet karaj
  • már kész lecsó
  • kevés finomliszt
  • kevés zsiradék

Elkészítése:

A burgonyarózsát a következőképp készítem: A bacon szeleteket kettesével egymás mellé teszem. A burgonyát a legvékonyabbra szeletelem (esetleg uborkaszeletelővel). A baconre pakolgatom szépen egymás alá, de félig fedésben, majd megkenem vékonyan olajjal és fűszerezem. Az egészet szorosan feltekerem és muffinsütőbe teszem óvatosan.

170 fokos sütőben sütöm kb 40 percig. Az utolsó 5 percben légkeveressel.

A karajt kiklopfolom, sózom, borsozom, megforgatom lisztben és zsírban elősütöm mindkét oldalát (kérgesítem). A már elkészült lecsót hozzáöntöm és kb 50 perc alatt készre főzőm.