Könnyű sertésborda mustármártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 csontos sertésborda
- 4 gerezd fokhagyma, pucolatlanul, megmosva
- 1 csokor rozmaring vagy kakukkfű (ha mindkettőt használunk, akkor néhány szál mindkettőből)
- 1 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
A mártáshoz:
- 100 ml száraz fehérbor
- 100 ml tejszín
- 200 ml csirke vagy zöldség alaplé
- 1 ek friss apróra vágott tárkony
- 1 ek magvas, dijoni mustár
- 1 kis fej salottahagyma apróra vágva
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a sertésborda csontjait. Fűszerezzük meg sóval és borssal.
Melegítsünk fel egy serpenyőt. Öntsük bele az olajat és helyezzük bele a sertés szeleteket. Pirítsuk mindkét oldalát 2-2 percig.
Lapítsuk össze a fokhagymát egy késsel kicsit és tegyük a serpenyőbe a vajjal és a friss fűszernövényekkel együtt. Vegyünk elő egy evőkanalat és kezdjük el locsolni a barna vajat a húsra. Pirítsuk a húst még 1-1 és fél percig.
Helyezzük a sertés szeleteket egy rácsra és öntsük rá a fokhagymás vajat.
Tegyük vissza a serpenyőt a tűzhelyre és tegyük bele a hagymát. Kapcsoljuk közepes hőmérsékletre és pirítsuk a hagymát, amíg megpuhul és halvány aranyszínű nem lesz. Öntsük rá a bort és foraljuk, amíg a bor szinte el nem tűnik. Adjuk hozzá az alaplevet és ízesítsük sóval, borssal.
Adjuk hozzá a mustárt és tegyük vissza a sertésszeleteket a serpenyőbe. Főzzük amíg a sertéshús el nem éri a 60 °C-ot.
Öntsük bele a tejszínt és a tárkonyt, majd főzzük lassű tűzön további 2-3 percig. Ne forraljuk, különdben a mártás kicsapódik. A sertés elkészült ha 63-65 fokos és addigra a szósz is besűrűsödik.
Tálaljuk tésztával, rizzsel vagy zöldségekkel. Tökéletes lesz bármelyikkel!
Tipp:
Használjunk csontos sertésbordát. A csont miatt sokkal gazdagabb lesz az íze és szaftosabb marad.
Én rozmaringot, kakukkfüvet és tárkonyt használtam. Ha tehetjük használjunk friss fűszernövényeket az ételhez, mert hatalmas lesz a különbség a szárítotthoz képest.
Shalottahagyma. Enyhén édes íze van, ami tökéletesen működik a sertéshússal és mustárral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »