Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kétszínű fasírtrúd recept

Kétszínű fasírtrúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Világos részhez:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 csapott kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 tk házi fokhagymakrém
    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 púpos ek zsemlemorzsa

    Piros részhez:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 csapott kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 púpos tk fűszerpaprika
    • 1 tk házi fokhagymakrém
    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 púpos ek zsemlemorzsa

    Továbbá:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
    • 1 ek zsír a tepsi kikenéséhez
    • 1 dl víz a puhításhoz

    Elkészítése:

    Két tálat készítünk. Az egyikbe a világos részhez valókat rakjuk, a másikba a piros részhez valókat. Mindkettőt összedolgozzuk.

    Folpackon a világos részt kézzel ujjnyi vastagra és téglalap alakúra ellapogatjuk.

    A piros masszából pedig hengert formázunk és a kilapogatott hús szélesebb szélére helyezzük.

    Majd elkezdjük feltekerni, mintegy bebugyolálva a belső részt.

    Jól összenyomkodjuk, kicsit megsodorjuk, hogy a felesleges levegő kijöjjön.

    Egy közepes tepsit kikenünk egy jó evőkanál zsírral és belefektetjük a fasírtot.

    Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással.

    Öntünk mellé kb. 1 dl vizet és alufóliával lefedjük.

    Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon alul-felülsütéssel kb. 75 percet puhítjuk.

    Ezután a fóliát eltávolítjuk, a hőfokot 180-ra mérsékeljük és gyakran meglocsolva a szaftjával szép pirosra sütjük. Ez kb. 15-20 perc.

    Majd óvatosan kiemeljük a zsírból és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Hidegen egy éles késsel szépen felszeleteljük.

    Tipp:

    A hétvégén vendégeink voltak és ez volt az egyik fogás.
    Már előző nap elkészült, és vasárnap csak a tálalással kellett foglalkoznom. Egyszerű, finom, de mégsem az a hagyományos, megszokott fasírtrúd. Habos krumplipürét kínáltam hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá