Kétszínű fasírtrúd

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kétszínű fasírtrúd

Hozzávalók:

Világos részhez:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk házi fokhagymakrém
  • 2 közepes tojás
  • 4 púpos ek zsemlemorzsa

Piros részhez:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 púpos tk fűszerpaprika
  • 1 tk házi fokhagymakrém
  • 2 közepes tojás
  • 4 púpos ek zsemlemorzsa

Továbbá:

  • 1 tojás lekenni
  • 1 ek zsír a tepsi kikenéséhez
  • 1 dl víz a puhításhoz

Elkészítése:

Két tálat készítünk. Az egyikbe a világos részhez valókat rakjuk, a másikba a piros részhez valókat. Mindkettőt összedolgozzuk.

Folpackon a világos részt kézzel ujjnyi vastagra és téglalap alakúra ellapogatjuk.

A piros masszából pedig hengert formázunk és a kilapogatott hús szélesebb szélére helyezzük.

Majd elkezdjük feltekerni, mintegy bebugyolálva a belső részt.

Jól összenyomkodjuk, kicsit megsodorjuk, hogy a felesleges levegő kijöjjön.

Egy közepes tepsit kikenünk egy jó evőkanál zsírral és belefektetjük a fasírtot.

Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással.

Öntünk mellé kb. 1 dl vizet és alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon alul-felülsütéssel kb. 75 percet puhítjuk.

Ezután a fóliát eltávolítjuk, a hőfokot 180-ra mérsékeljük és gyakran meglocsolva a szaftjával szép pirosra sütjük. Ez kb. 15-20 perc.

Majd óvatosan kiemeljük a zsírból és hagyjuk teljesen kihűlni.

Hidegen egy éles késsel szépen felszeleteljük.

Tipp:

A hétvégén vendégeink voltak és ez volt az egyik fogás.
Már előző nap elkészült, és vasárnap csak a tálalással kellett foglalkoznom. Egyszerű, finom, de mégsem az a hagyományos, megszokott fasírtrúd. Habos krumplipürét kínáltam hozzá.