Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti töltött dagadó recept

Húsvéti töltött dagadó
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg tölteni való dagadó
    • 15 dkg húsos füstölt szalonna
    • 40 dkg gomba
    • 25 dkg füstölt sonka
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 db zsemle
    • 1/2 cs petrezselyemzöld
    • 1/2 cs medvehagyma
    • 2 fej vöröshagyma
    • őrölt fekete bors
    • 2 ek sertészsír

    Elkészítése:

    A tojásokból négyet megfőzünk.

    A szalonnát, vöröshagymát, gombát főtt tojásokat és a füstölt sonkát kockákra vágjuk.

    A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk, borsozzuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát.

    Hozzáadjuk kockákra vágott sonkát, gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét.

    Rátesszük az apróra vágott petrezselymet, medvehagymát a felkockázott főtt tojásokat a kinyomkodott zsemléket és két darab nyers tojást. Sóval, borssal ízesítjük, az egészet összekeverjük.

    A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst kizsírozott tepsibe tesszük. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük.

    Levesszük a fóliát és addig sütjük, míg a hús szép pirosra sül. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá