Húsvéti töltött dagadó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg tölteni való dagadó
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 40 dkg gomba
- 25 dkg füstölt sonka
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 db zsemle
- 1/2 cs petrezselyemzöld
- 1/2 cs medvehagyma
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- 2 ek sertészsír
Elkészítése:
A tojásokból négyet megfőzünk.
A szalonnát, vöröshagymát, gombát főtt tojásokat és a füstölt sonkát kockákra vágjuk.
A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk, borsozzuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát.
Hozzáadjuk kockákra vágott sonkát, gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét.
Rátesszük az apróra vágott petrezselymet, medvehagymát a felkockázott főtt tojásokat a kinyomkodott zsemléket és két darab nyers tojást. Sóval, borssal ízesítjük, az egészet összekeverjük.
A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst kizsírozott tepsibe tesszük. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük.
Levesszük a fóliát és addig sütjük, míg a hús szép pirosra sül. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »