Húsvéti töltött dagadó

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1,5 kg tölteni való dagadó
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 40 dkg gomba
  • 25 dkg füstölt sonka
  • 6 db tojás
  • 3 db zsemle
  • 1/2 cs petrezselyemzöld
  • 1/2 cs medvehagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • 2 ek sertészsír

Elkészítése:

A tojásokból négyet megfőzünk.

A szalonnát, vöröshagymát, gombát főtt tojásokat és a füstölt sonkát kockákra vágjuk.

A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk, borsozzuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát.

Hozzáadjuk kockákra vágott sonkát, gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét.

Rátesszük az apróra vágott petrezselymet, medvehagymát a felkockázott főtt tojásokat a kinyomkodott zsemléket és két darab nyers tojást. Sóval, borssal ízesítjük, az egészet összekeverjük.

A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst kizsírozott tepsibe tesszük. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük.

Levesszük a fóliát és addig sütjük, míg a hús szép pirosra sül. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!