Hőálló tálban sült sörös csülök recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db hátsó csülök
- 6-8 fokhagymagerezd
- 1 fej vöröshagyma
- fekete bors
- köménymag
- só
- Sertéssült fűszer
- 1 ek zsír
- 1 doboz sör
Elkészítése:
A csülköt a fűszerekkel és a hagymákkal enyhén sós vízben 30-40 percig főzzük, majd egy zsírozott hőálló tálba rakjuk.
Mindkét oldalát jól bedörzsöljük a sertés fűszerkeverékkel, majd a bőrét 3 helyen bevagdossuk. A tál aljába 1,5 dl vizet öntünk, majd rátesszük a tetejét és 220 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük.
Egy óra múlva megnézzük, hogy mennyire puha, majd átfordítjuk, meglocsoljuk a levével és további 30 percig sütjük.
Ekkora levesszük a tetejét, meglocsoljuk sörrel, majd pirosra sütjük.
Legjobban illik hozzá köretnek az apróbb héjában sült burgonya.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









