Hőálló tálban sült sörös csülök recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 db hátsó csülök
- 6-8 fokhagymagerezd
- 1 fej vöröshagyma
- fekete bors
- köménymag
- só
- Sertéssült fűszer
- 1 ek zsír
- 1 doboz sör
Elkészítése:
A csülköt a fűszerekkel és a hagymákkal enyhén sós vízben 30-40 percig főzzük, majd egy zsírozott hőálló tálba rakjuk.
Mindkét oldalát jól bedörzsöljük a sertés fűszerkeverékkel, majd a bőrét 3 helyen bevagdossuk. A tál aljába 1,5 dl vizet öntünk, majd rátesszük a tetejét és 220 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük.
Egy óra múlva megnézzük, hogy mennyire puha, majd átfordítjuk, meglocsoljuk a levével és további 30 percig sütjük.
Ekkora levesszük a tetejét, meglocsoljuk sörrel, majd pirosra sütjük.
Legjobban illik hozzá köretnek az apróbb héjában sült burgonya.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.