Hőálló tálban sült sörös csülök recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db hátsó csülök
- 6-8 fokhagymagerezd
- 1 fej vöröshagyma
- fekete bors
- köménymag
- só
- Sertéssült fűszer
- 1 ek zsír
- 1 doboz sör
Elkészítése:
A csülköt a fűszerekkel és a hagymákkal enyhén sós vízben 30-40 percig főzzük, majd egy zsírozott hőálló tálba rakjuk.
Mindkét oldalát jól bedörzsöljük a sertés fűszerkeverékkel, majd a bőrét 3 helyen bevagdossuk. A tál aljába 1,5 dl vizet öntünk, majd rátesszük a tetejét és 220 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük.
Egy óra múlva megnézzük, hogy mennyire puha, majd átfordítjuk, meglocsoljuk a levével és további 30 percig sütjük.
Ekkora levesszük a tetejét, meglocsoljuk sörrel, majd pirosra sütjük.
Legjobban illik hozzá köretnek az apróbb héjában sült burgonya.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »