Hentes tokány recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 40 dkg sertés lapocka
- 20 dkg lecsókolbász
- 20 dkg csemege uborka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- víz
- csipet pirospaprika
- só
- 40 dkg tészta
Elkészítése:
A szalonnát apróra vágjuk és alacsony hőfokon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és szép barnára pirítjuk.
Ezután a megmosott és felcsíkozott lapockát rátesszük a szalonnás-hagymás alapra, kicsit összeforgatjuk, ízlés szerint sózzuk majd kb 1,5 dl vizet öntünk rá.
Mikor már a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a csíkozott lecsókolbászt és a csíkozott uborkát. Azt ételhez egy csipet pirospaprikát adunk és addig főzzük, ameddig a hús puha nem lesz.
Köretnek enyhén sós vízben kifőzött tésztát készítünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.