Hentes tokány recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 evőkanál zsír
- 50 dkg sertés lapocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 3 csemege uborka
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítése:
A lapockát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát préseljük. A szalonnát apróbb darabokra szeljük.
Egy nagyobb serpenyőben a zsíron a szalonnát kissé megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát, fokhagymát és kevergetve világosra dinszteljük. Ezután rátesszük a hústt és fedő alatt pároljuk, sütjük.
Sokszor megkevergetjük,saját levében főzzük, ha elfőné, kevés vízzel vagy húsleves lével pótoljuk. Sózzuk és borsozzuk, majd a paradicsompürét is hozzákeverjük.
A sütés vége felé hozzákeverjük az uborkát és pár perc alatt készre főzzük.
Én nokedlivel tálaltam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.