Hagymás sertéskaraj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg /10 szelet/ csontozott sertéskaraj
- 4 db közepes vöröshagyma
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1 mokkás kanál só
- őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húsokat mindkét oldalán besózom, borsozom.
Serpenyőben 0,5dl olajon fehéres színűre párolom. Kiszedem egy tányérra, amíg a hosszúkás hagymákat, üvegesre nem dinsztelem.
Ekkor mellé visszateszem a húsokat, öntök alá egy kicsi vizet és fedő alatt párolom, figyelve arra, hogy a vizet pótoljam.
Amikor a húsok puhák, akkor hagyom a vizet elpárologni. A hagyma szinte már kellemes szósz lesz.
Rizzsel és savanyúsággal tálalom.
Tipp:
Köretnek burgonyát, krumplipürét, vagy rizst készítünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.