Hagymás sertéskaraj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg /10 szelet/ csontozott sertéskaraj
  • 4 db közepes vöröshagyma
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 1 mokkás kanál só
  • őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítése:

A húsokat mindkét oldalán besózom, borsozom.

Serpenyőben 0,5dl olajon fehéres színűre párolom. Kiszedem egy tányérra, amíg a hosszúkás hagymákat, üvegesre nem dinsztelem.

Ekkor mellé visszateszem a húsokat, öntök alá egy kicsi vizet és fedő alatt párolom, figyelve arra, hogy a vizet pótoljam.

Amikor a húsok puhák, akkor hagyom a vizet elpárologni. A hagyma szinte már kellemes szósz lesz.

Rizzsel és savanyúsággal tálalom.

Tipp:

Köretnek burgonyát, krumplipürét, vagy rizst készítünk.