Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Göngyölt karaj spenóttal és vegyes körettel recept

Göngyölt karaj spenóttal és vegyes körettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet sertéskaraj
    • 6 szelet füstölt tarja
    • 6 hosszú csíkra vágott trappista sajt (kb. ujjnyi vastag)
    • 3 csomag zacskós rizs
    • 6 sárga, sütni való burgonya
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • liszt
    • 1 csomag fagyasztott spenót
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tej

    Elkészítése:

    A karajszeleteket kiklopfoljuk, és besózzuk, majd 10-15 percet állni hagyjuk.

    Minden szeletbe egy füstölt tarját és egy csík trappista sajtot rakunk. Majd összetekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük.

    Ezután megforgatjuk a lisztben, tojásban és a zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban kisütjük.

    A gyors rizst sós forró vízben 5 percig főzzük.

    A burgonyát bő, forró olajban kisütjük.

    A fagyasztott spenótot lábasba rakjuk, a legkisebb fokozaton kiolvasztjuk, ízlés szerint sózzuk, majd 3 gerezd fokhagymát nyomunk bele. 1 ek lisztet csomómentesre keverünk a tejjel, és hozzáadjuk a spenóthoz.

    A kisült húsokat a spenóttal, a rizzsel és a burgonyával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá