Göngyölt karaj spenóttal és vegyes körettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 6 szelet füstölt tarja
  • 6 hosszú csíkra vágott trappista sajt (kb. ujjnyi vastag)
  • 3 csomag zacskós rizs
  • 6 sárga, sütni való burgonya
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • 1 csomag fagyasztott spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej

Elkészítése:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, és besózzuk, majd 10-15 percet állni hagyjuk.

Minden szeletbe egy füstölt tarját és egy csík trappista sajtot rakunk. Majd összetekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük.

Ezután megforgatjuk a lisztben, tojásban és a zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban kisütjük.

A gyors rizst sós forró vízben 5 percig főzzük.

A burgonyát bő, forró olajban kisütjük.

A fagyasztott spenótot lábasba rakjuk, a legkisebb fokozaton kiolvasztjuk, ízlés szerint sózzuk, majd 3 gerezd fokhagymát nyomunk bele. 1 ek lisztet csomómentesre keverünk a tejjel, és hozzáadjuk a spenóthoz.

A kisült húsokat a spenóttal, a rizzsel és a burgonyával tálaljuk.