Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás szószban sült húsgolyók recept

Gombás szószban sült húsgolyók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A húsgombóchoz:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 2 db zsemle
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • bors ízlés szerint

    A mártáshoz:

    • 2 ek napraforgó olaj
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 1 gombakonzerv
    • 3 közepes csemegeuborka
    • 1 ek dijoni mustár
    • 2 dl főzőtejszín
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    Zsemléket vízbe áztatjuk, majd  kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt. Gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban kisütjük.

    Mártáshoz:

    A megtisztított vöröshagymákat cikkekre vágjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, ízlés szerint sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.

    Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a vékony karikára vágott csemegeuborkát, majd felöntjük a tejszínnel.

    Beletesszük a kisült húsgombócokat, és 8-10 percig lassú tűzőn összeforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá