Gombás szószban sült húsgolyók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • bors ízlés szerint

A mártáshoz:

  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 gombakonzerv
  • 3 közepes csemegeuborka
  • 1 ek dijoni mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

Zsemléket vízbe áztatjuk, majd  kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt. Gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban kisütjük.

Mártáshoz:

A megtisztított vöröshagymákat cikkekre vágjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, ízlés szerint sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.

Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a vékony karikára vágott csemegeuborkát, majd felöntjük a tejszínnel.

Beletesszük a kisült húsgombócokat, és 8-10 percig lassú tűzőn összeforraljuk.