Gombás, húsos tarhonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 ek étolaj
- 40 dkg lapocka
- 280 g szeletelt csiperke gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk házi ételízesítő
- 25 dkg gépi tarhonya
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A hagymákat finomra vágtam. A két evőkanál étolajon megdinszteltem, rátettem az apróbbra vágott és megmosott húst. Egy kanállal fehéredésig kevergettem.
Ezután rászórtam a pirospaprikát, felöntöttem 2 dl vízzel, hogy ellepje a húst. Rátettem a fűszereket és félpuhára főztem. Ekkor a szeletelt gombát is hozzáöntöttem és készre főztem.
Közben az elpárolgott vizet pótoltam.
A tarhonyát egy evőkanál étolajon kissé megpirítottam és a kész gombás húst ráöntöttem. Fél literre egészítettem ki a pörkölt levét vízzel. Kevergettem, majd fedővel befedtem, a lángot alatta elzártam.
Vörös káposztával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »