Gesztenyével töltött sertésborda pecorino-s burgonyapürével recept
Hozzávalók:
Hús:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 50 dkg sertéshús
- 1 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
Köret:
- 10 dkg pecorino sajt
- 1 kg burgonya
- 1 ek vaj
- 175 g tejföl
- 15 dkg salátakeverék
Elkészítése:
A szeletelt sertéshúst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A gesztenyemasszát elosztjuk a húsok mennyiségével arányosan. Beletöltjük a húsokba és feltekerjük.
Alufóliába csavarjuk a tekercseket és mehet a tepsibe. 10-15 perc sütés után kivesszük a fóliából és tovább sütjük még 10 percet.
A burgonyát megpucoljuk, daraboljuk, bő sós vízben megfőzzük.
A megfőtt burgonyát a vajjal, tejföllel simára keverjük. Kis tejjel vagy vízzel hígíthatjuk, majd a pecorino sajtot belekeverjük.
A burgonyát és a salátát a tányérra tesszük. A húst kettévágjuk és úgy tesszük a tányérra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









