Gesztenyével töltött sertésborda pecorino-s burgonyapürével recept

Hozzávalók:
Hús:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 50 dkg sertéshús
- 1 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
Köret:
- 10 dkg pecorino sajt
- 1 kg burgonya
- 1 ek vaj
- 175 g tejföl
- 15 dkg salátakeverék
Elkészítése:
A szeletelt sertéshúst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A gesztenyemasszát elosztjuk a húsok mennyiségével arányosan. Beletöltjük a húsokba és feltekerjük.
Alufóliába csavarjuk a tekercseket és mehet a tepsibe. 10-15 perc sütés után kivesszük a fóliából és tovább sütjük még 10 percet.
A burgonyát megpucoljuk, daraboljuk, bő sós vízben megfőzzük.
A megfőtt burgonyát a vajjal, tejföllel simára keverjük. Kis tejjel vagy vízzel hígíthatjuk, majd a pecorino sajtot belekeverjük.
A burgonyát és a salátát a tányérra tesszük. A húst kettévágjuk és úgy tesszük a tányérra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »