Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres tarja, tavaszi raguval recept

Fűszeres tarja, tavaszi raguval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéstarja
    • kevés só, és bors
    • 1 kanál mustár
    • 250 g vegyes fagyasztott zöldség
    • kevés kapor, finomra aprítva
    • kevés majoránna
    • kevés fokhagyma granulátum
    • 1 kanál vaj
    • 200 g főzőtejszín
    • 1 kanál liszt

    Elkészítése:

    A kicsontozott tarját bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, mustárral, majd fóliával borítva a sütőbe tesszük 200 fokon.

    A fagyasztott zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.

    A vajból liszttel, és tejszínnel besamelt készítünk.

    a zöldségkeveréket összeforraljuk a besamel szósszal, kicsit sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöld fűszereket, és kevés fokhagymaport teszünk hozzá.

    A sült tarját kicsit pihentetjük, majd felszeleteljük. Könnyebb szép szeleteket vágni ha már nem forró.

    Mivel nagyon szószos étel, olyan körettel tálaljuk, ami magán tartja a mártást. Lehet petrezselymes rizzsel, vagy tört burgonyával szervírozni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá