Fűszeres tarja, tavaszi raguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • kevés só, és bors
  • 1 kanál mustár
  • 250 g vegyes fagyasztott zöldség
  • kevés kapor, finomra aprítva
  • kevés majoránna
  • kevés fokhagyma granulátum
  • 1 kanál vaj
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 kanál liszt

Elkészítése:

A kicsontozott tarját bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, mustárral, majd fóliával borítva a sütőbe tesszük 200 fokon.

A fagyasztott zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.

A vajból liszttel, és tejszínnel besamelt készítünk.

a zöldségkeveréket összeforraljuk a besamel szósszal, kicsit sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöld fűszereket, és kevés fokhagymaport teszünk hozzá.

A sült tarját kicsit pihentetjük, majd felszeleteljük. Könnyebb szép szeleteket vágni ha már nem forró.

Mivel nagyon szószos étel, olyan körettel tálaljuk, ami magán tartja a mártást. Lehet petrezselymes rizzsel, vagy tört burgonyával szervírozni.