Fűszeres szűztekercs recept

Hozzávalók:
- 1 sertésszűz (kb 60 dkg)
- só, őrölt bors
- 1 ek mustár
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyemzöld (tavasszal medvehagyma is mehet mellé)
- 1 mk őrölt koriander
- 5 szál újhagyma a zöldjével együtt
- 6 dkg kockázott bacon
- 5 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1 csomag mirelit burgonya golyó vagy másmilyen köret
Elkészítése:
A húst az inaktól megtisztítjuk, majd három helyen bevágjuk. Nyitott szeletet vágunk és fólia között kiveregetjük.
Megsózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral.
Míg pihentetjük a húst, addig elkészítjük a tojás. A tojásokat felütjük, sózzuk, borsozzuk, a petrezselyemzöldből vágunk bele és villával felverjük.
Az újhagymát felkarikázzuk. Egy serpenyőben 5 dk vajat hevítünk és rátesszük a kockázott bacont és kevés pirítás után a hagymát is hozzákeverjük, majd rövid ideig pirítjuk. Szórjunk bele petrezselyemzöldet, ha van kevés zsályánk, akkor az is mehet bele.
Kiöntjük ezután egy tálra, majd a vajat öntsük vissza a serpenyőbe és a felvert tojás feléből süssünk omlettet, de ne fordítsuk meg, hanem ha félig átsült, akkor egy tálra csúsztassuk át. Ezután a maradék tojásból is sütünk egy omlettet és azt is az előző omlettre fektetjük. Inkább lágyra süssük, mint keményre.
A kiterített húsra fektetjük egymás mellé az omletteket és a hagymás-bacont rárakva elosztjuk rajta. Megszórjuk a reszelt sajttal és próbáljuk szorosan feltekerni a húst. Tehetjük ezt folpack fóliával az alján, de aki ügyes enélkül is megbirkózik vele.
Bacon csíkokkal becsomagoljuk, majd kettévágjuk és alufóliával bélelt sütőtepsibe rakjuk, hajtással lefelé, melybe vajat is tegyünk. A tetején elosztunk 5 dkg vajat, de lehet több is.
Ha így sül meg a vajban lassan, alacsony 150 fokon, akkor nem szárad ki és nagyon finom szaftos lesz és ízletes.
A burgonya golyókat süssük ki és tálaljuk a hússal. Amikor kivesszük a sütőből hagyjuk kicsit hűlni, majd éles késsel felszeleteljük és ne felejtsük el a tányérra rakott tekercseket meglocsolni a hús szaftjával.
Bármilyen salátával, savanyúsággal tökéletes főétel!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »