Fűszeres lapocka őszi zöldségágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka kockázva
- 70 dkg hagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint őrölt kömény
- ízlés szerint füstölt paprika
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint fokhagymakrém
- ízlés szerint csípős gulyáskrém
- 35 dkg gomba
- 6 burgonya
- 2 cékla
- 2 alma
- 1 zeller
- 1 karalábé
- 1 nagyobb sárgarépa
- ízlés szerint padlizsán
- ízlés szerint sütőtök
- 10 dkg füstölt szalonna kockázva
- 1/2 l húsleves alaplé (leveskockából)
Elkészítése:
Brassói alapot készítünk. A hagymát kockázzuk és egy nagyobb serpenyőben a fűszerekkel együtt dinsztelni kezdjük. Rátesszük a húst, amit magában pirítunk. Ha az összes levét elfőtte, felöntjük jócskán vízzel (hogy jó szaftos legyen).
Eközben egy tepsi aljára szórjuk a szalonnakockákat, ráöntjük a tetszés szerint aprított zöldséget, felöntjük húsleves alaplével és fólia alatt 200 C fokon kb 1 órán keresztül sütömjük.
Amikor elfő a víz alatta, kicsit még pirítom, majd kiveszem a sütőből. Az elkészült húst hozzákeverem és tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »