Fűszeres lapocka őszi zöldségágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka kockázva
- 70 dkg hagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint őrölt kömény
- ízlés szerint füstölt paprika
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint fokhagymakrém
- ízlés szerint csípős gulyáskrém
- 35 dkg gomba
- 6 burgonya
- 2 cékla
- 2 alma
- 1 zeller
- 1 karalábé
- 1 nagyobb sárgarépa
- ízlés szerint padlizsán
- ízlés szerint sütőtök
- 10 dkg füstölt szalonna kockázva
- 1/2 l húsleves alaplé (leveskockából)
Elkészítése:
Brassói alapot készítünk. A hagymát kockázzuk és egy nagyobb serpenyőben a fűszerekkel együtt dinsztelni kezdjük. Rátesszük a húst, amit magában pirítunk. Ha az összes levét elfőtte, felöntjük jócskán vízzel (hogy jó szaftos legyen).
Eközben egy tepsi aljára szórjuk a szalonnakockákat, ráöntjük a tetszés szerint aprított zöldséget, felöntjük húsleves alaplével és fólia alatt 200 C fokon kb 1 órán keresztül sütömjük.
Amikor elfő a víz alatta, kicsit még pirítom, majd kiveszem a sütőből. Az elkészült húst hozzákeverem és tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »