Fűszeres BBQ karaj zöldséges burgonya ágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes karaj kicsontozva
- ízlés szerint tárkony
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint rozmaring
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4-5 ek BBQ mártás (bolti késztermék)
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 db nagyobb burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 5 gerezd fokhagyma
- szükség szerint zsír
Elkészítése:
A karajt a fűszerekkel jól bedörzsölöm, majd megkenem a BBQ mártással és egy kicsit pihentetem.
Közben előkészítem a köretnek valót. Ehhez a burgonyát, répát és hagymát megtisztítom és karikázom.
Egy tepsit kizsírozok, a zöldségeket ráteszem és erre ültetem a húst.
Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. Mivel a köret korábban elkészül, így azt félidőben kivettem a tepsiből és áthelyeztem egy kisebb tepsibe és visszatettem a sütőbe, hogy kicsit piruljon.
A húst időközben a zsírjával locsolgatom és tovább sütögetem. Ha elkészül, felszeletelem és néhány percig visszateszem a sütőbe, hogy a saját szaftjában kicsit még süljön.
Tálaláskor ötlet híján parmezán sajttal szórtam meg, ami nem bizonyult rossz választásnak.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »