Fűszeres BBQ karaj zöldséges burgonya ágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes karaj kicsontozva
- ízlés szerint tárkony
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint rozmaring
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4-5 ek BBQ mártás (bolti késztermék)
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 db nagyobb burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 5 gerezd fokhagyma
- szükség szerint zsír
Elkészítése:
A karajt a fűszerekkel jól bedörzsölöm, majd megkenem a BBQ mártással és egy kicsit pihentetem.
Közben előkészítem a köretnek valót. Ehhez a burgonyát, répát és hagymát megtisztítom és karikázom.
Egy tepsit kizsírozok, a zöldségeket ráteszem és erre ültetem a húst.
Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. Mivel a köret korábban elkészül, így azt félidőben kivettem a tepsiből és áthelyeztem egy kisebb tepsibe és visszatettem a sütőbe, hogy kicsit piruljon.
A húst időközben a zsírjával locsolgatom és tovább sütögetem. Ha elkészül, felszeletelem és néhány percig visszateszem a sütőbe, hogy a saját szaftjában kicsit még süljön.
Tálaláskor ötlet híján parmezán sajttal szórtam meg, ami nem bizonyult rossz választásnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »