Fűszeres BBQ karaj zöldséges burgonya ágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes karaj kicsontozva
- ízlés szerint tárkony
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint rozmaring
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4-5 ek BBQ mártás (bolti késztermék)
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 db nagyobb burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 5 gerezd fokhagyma
- szükség szerint zsír
Elkészítése:
A karajt a fűszerekkel jól bedörzsölöm, majd megkenem a BBQ mártással és egy kicsit pihentetem.
Közben előkészítem a köretnek valót. Ehhez a burgonyát, répát és hagymát megtisztítom és karikázom.
Egy tepsit kizsírozok, a zöldségeket ráteszem és erre ültetem a húst.
Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. Mivel a köret korábban elkészül, így azt félidőben kivettem a tepsiből és áthelyeztem egy kisebb tepsibe és visszatettem a sütőbe, hogy kicsit piruljon.
A húst időközben a zsírjával locsolgatom és tovább sütögetem. Ha elkészül, felszeletelem és néhány percig visszateszem a sütőbe, hogy a saját szaftjában kicsit még süljön.
Tálaláskor ötlet híján parmezán sajttal szórtam meg, ami nem bizonyult rossz választásnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »