Fűszeres BBQ karaj zöldséges burgonya ágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes karaj kicsontozva
- ízlés szerint tárkony
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint rozmaring
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4-5 ek BBQ mártás (bolti késztermék)
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 db nagyobb burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 5 gerezd fokhagyma
- szükség szerint zsír
Elkészítése:
A karajt a fűszerekkel jól bedörzsölöm, majd megkenem a BBQ mártással és egy kicsit pihentetem.
Közben előkészítem a köretnek valót. Ehhez a burgonyát, répát és hagymát megtisztítom és karikázom.
Egy tepsit kizsírozok, a zöldségeket ráteszem és erre ültetem a húst.
Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. Mivel a köret korábban elkészül, így azt félidőben kivettem a tepsiből és áthelyeztem egy kisebb tepsibe és visszatettem a sütőbe, hogy kicsit piruljon.
A húst időközben a zsírjával locsolgatom és tovább sütögetem. Ha elkészül, felszeletelem és néhány percig visszateszem a sütőbe, hogy a saját szaftjában kicsit még süljön.
Tálaláskor ötlet híján parmezán sajttal szórtam meg, ami nem bizonyult rossz választásnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »