Fűszeres BBQ karaj zöldséges burgonya ágyon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 közepes karaj kicsontozva
- ízlés szerint tárkony
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint rozmaring
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4-5 ek BBQ mártás (bolti késztermék)
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 db nagyobb burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 5 gerezd fokhagyma
- szükség szerint zsír
Elkészítése:
A karajt a fűszerekkel jól bedörzsölöm, majd megkenem a BBQ mártással és egy kicsit pihentetem.
Közben előkészítem a köretnek valót. Ehhez a burgonyát, répát és hagymát megtisztítom és karikázom.
Egy tepsit kizsírozok, a zöldségeket ráteszem és erre ültetem a húst.
Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. Mivel a köret korábban elkészül, így azt félidőben kivettem a tepsiből és áthelyeztem egy kisebb tepsibe és visszatettem a sütőbe, hogy kicsit piruljon.
A húst időközben a zsírjával locsolgatom és tovább sütögetem. Ha elkészül, felszeletelem és néhány percig visszateszem a sütőbe, hogy a saját szaftjában kicsit még süljön.
Tálaláskor ötlet híján parmezán sajttal szórtam meg, ami nem bizonyult rossz választásnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










