Főtt tarja töltött tojásokkal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg házi füstölésű sertéstarja
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mokkáskanál mustár
- 2 evőkanál tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- csipet szárított petrezselyem
- csipet őrölt pirospaprika a díszítéshez
- lilahagyma a díszítéshez
- kaliforniai paprika a díszítéshez
Elkészítése: A füstölt tarját megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni, hogy szeletelhető legyen.
A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük. Mikor megfőttek, meghámozzuk, majd félbe vágjuk.
A tojások belsejéből a sárgáját kikaparjuk és egy tálba tesszük. Ehhez hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, az apróra vágott vöröshagymát, a szárított petrezselymet, majd sóval és borssal ízesítjük. Összekeverjük villával a hozzávalókat, majd a kész krémet visszatöltjük a tojásokba.
A tetejét őrölt paprikával megszórjuk. Tálaláskor kalifornai paprikát és lilahagymát teszünk mellé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.