Fordított rántott hús recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéscomb
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- víz ízlés szerint
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
Az öntethez:
- 3 dl víz
- 2 húskocka (tyúk vagy marha)
- 1 tk pirospaprika
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 3-4 gerezd fokhagyma reszelve
Elkészítése:
A hússzeleteket zsemlemorzsával meghintve kiklopfoljuk.
A tojásokat felverjük,annyi lisztet és vizet adunk hozzá, hogy jó palacsintatészta sűrűségű legyen az állaga.
A hússzeleteket belemártjuk és a felhevített olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A vizet felforraljuk a húsleves kockával, paprikát hintünk bele, borsot és a reszelt fokhagymát is belekeverjük.
A kisült hússzeleteket száraz tepsibe, élére állítva belesorakoztatjuk. Az imént elkészített húsleveslét ráöntjük.
Alufóliával lefedjük és a 210 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb 25 percig sütjük fólia alatt, majd levesszük róla. Akkor kész, ha zsírjára sült (alóla a leveslé elpárolgott).
A húsokat nem sózzuk!
Jó étvágyat kívánok hozzá!