Fordított rántott hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 szelet sertéscomb
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- víz ízlés szerint
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
Az öntethez:
- 3 dl víz
- 2 húskocka (tyúk vagy marha)
- 1 tk pirospaprika
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 3-4 gerezd fokhagyma reszelve
Elkészítése:
A hússzeleteket zsemlemorzsával meghintve kiklopfoljuk.
A tojásokat felverjük,annyi lisztet és vizet adunk hozzá, hogy jó palacsintatészta sűrűségű legyen az állaga.
A hússzeleteket belemártjuk és a felhevített olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A vizet felforraljuk a húsleves kockával, paprikát hintünk bele, borsot és a reszelt fokhagymát is belekeverjük.
A kisült hússzeleteket száraz tepsibe, élére állítva belesorakoztatjuk. Az imént elkészített húsleveslét ráöntjük.
Alufóliával lefedjük és a 210 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb 25 percig sütjük fólia alatt, majd levesszük róla. Akkor kész, ha zsírjára sült (alóla a leveslé elpárolgott).
A húsokat nem sózzuk!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »