Fokhagymás sült oldalas párolt birsalmával, burgonyával recept
Hozzávalók:
- 4 szelet sertés oldalas
- 60 dkg burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 birsalma
- 4 evőkanál cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 darab fahéj
- csipet őrölt fahéj
- só, bors, romai kömény
- 2 evőkanál zsír
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Az oldalast befűszerezzük a sóval bossal, római köménnyel, majd állni hagyjuk.
Addig megfőzzük a megtisztított, kockára vágott burgonyát bő, sós vízben.
A birsalmát alaposan megmossuk és cikkekre vágjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, hogy ép ellepje és ízesítjük cukorral, csipet sóval, fahéjjal, szegfűszeggel, majd közepesen puhára pároljuk.
A kockára vágott hagymát kevés zsíron megpirítjuk.
Felforrósítjuk a zsírt belerakjuk a befűszerezett oldásokat mind két oldalát kérgesítjük, majd felöntjük kevés vízzel, belerakjuk a héjas fokhagymát és megpároljuk.
Ha megpuhult szép pirosra, ropogósra sütjük.
A megfőtt burgonyát leszűrjük, kruplinyomóval összetörjük sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a megpirított hagymát a zsírjával együtt és összekeverjük.
Együtt tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









