Fokhagymás sült oldalas párolt birsalmával, burgonyával recept
Hozzávalók:
- 4 szelet sertés oldalas
- 60 dkg burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 birsalma
- 4 evőkanál cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 darab fahéj
- csipet őrölt fahéj
- só, bors, romai kömény
- 2 evőkanál zsír
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Az oldalast befűszerezzük a sóval bossal, római köménnyel, majd állni hagyjuk.
Addig megfőzzük a megtisztított, kockára vágott burgonyát bő, sós vízben.
A birsalmát alaposan megmossuk és cikkekre vágjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, hogy ép ellepje és ízesítjük cukorral, csipet sóval, fahéjjal, szegfűszeggel, majd közepesen puhára pároljuk.
A kockára vágott hagymát kevés zsíron megpirítjuk.
Felforrósítjuk a zsírt belerakjuk a befűszerezett oldásokat mind két oldalát kérgesítjük, majd felöntjük kevés vízzel, belerakjuk a héjas fokhagymát és megpároljuk.
Ha megpuhult szép pirosra, ropogósra sütjük.
A megfőtt burgonyát leszűrjük, kruplinyomóval összetörjük sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a megpirított hagymát a zsírjával együtt és összekeverjük.
Együtt tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









