Fokhagymás sült oldalas párolt birsalmával, burgonyával recept

Hozzávalók:
- 4 szelet sertés oldalas
- 60 dkg burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 birsalma
- 4 evőkanál cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 darab fahéj
- csipet őrölt fahéj
- só, bors, romai kömény
- 2 evőkanál zsír
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Az oldalast befűszerezzük a sóval bossal, római köménnyel, majd állni hagyjuk.
Addig megfőzzük a megtisztított, kockára vágott burgonyát bő, sós vízben.
A birsalmát alaposan megmossuk és cikkekre vágjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, hogy ép ellepje és ízesítjük cukorral, csipet sóval, fahéjjal, szegfűszeggel, majd közepesen puhára pároljuk.
A kockára vágott hagymát kevés zsíron megpirítjuk.
Felforrósítjuk a zsírt belerakjuk a befűszerezett oldásokat mind két oldalát kérgesítjük, majd felöntjük kevés vízzel, belerakjuk a héjas fokhagymát és megpároljuk.
Ha megpuhult szép pirosra, ropogósra sütjük.
A megfőtt burgonyát leszűrjük, kruplinyomóval összetörjük sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a megpirított hagymát a zsírjával együtt és összekeverjük.
Együtt tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »