Fokhagymás-paprikás pácolt csülök burgonya ágyon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kicsontozott csülök
- 4-5 ek olaj
- só
- bors
- majoránna
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- 5-6 nagyobb burgonya
- 2 fej vöröshagyma
Elkészítése:
Az olajban elkevertem a fűszereket, a fokhagyma gerezdeket beleaprítottam. Ezzel a páccal dörzsöltem be az előzőleg megmosott és megszárított csülköt. A páclében hagytam letakarva, kb 1,5 óráig.
A sütőt előmelegítettem. A burgonyákat meghámoztam, felkarikáztam. Egy tepsit 1 ek zsírral kikentem, majd a burgonya karikákkal kibéleltem. Ennek a tetejére helyeztem a csülköt, a páclét pedig ráöntöttem a tetejére.
A hagymát megtisztítva, negyedelve tettem a tepsibe, fóliával letakartam, majd az egészen 180 fokon kb 2 órán keresztül sütöttem.
Sütés közben néha megforgattam a húst, majd a végén fólia nélkül pirítottem.
Érdemes időnként sörrel is locsolni, fantasztikus ízt ad neki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









