Fokhagymás-paprikás pácolt csülök burgonya ágyon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kicsontozott csülök
  • 4-5 ek olaj
  • bors
  • majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • 5-6 nagyobb burgonya
  • 2 fej vöröshagyma

Elkészítése:

Az olajban elkevertem a fűszereket, a fokhagyma gerezdeket beleaprítottam. Ezzel a páccal dörzsöltem be az előzőleg megmosott és megszárított csülköt. A páclében hagytam letakarva, kb 1,5 óráig.

A sütőt előmelegítettem. A burgonyákat meghámoztam, felkarikáztam. Egy tepsit 1 ek zsírral kikentem, majd a burgonya karikákkal kibéleltem. Ennek a tetejére helyeztem a csülköt, a páclét pedig ráöntöttem a tetejére.

A hagymát megtisztítva, negyedelve tettem a tepsibe, fóliával letakartam, majd az egészen 180 fokon kb 2 órán keresztül sütöttem.

Sütés közben néha megforgattam a húst, majd a végén fólia nélkül pirítottem.

Érdemes időnként sörrel is locsolni, fantasztikus ízt ad neki.