Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olajban elkevertem a fűszereket, a fokhagyma gerezdeket beleaprítottam. Ezzel a páccal dörzsöltem be az előzőleg megmosott és megszárított csülköt. A páclében hagytam letakarva, kb 1,5 óráig.
A sütőt előmelegítettem. A burgonyákat meghámoztam, felkarikáztam. Egy tepsit 1 ek zsírral kikentem, majd a burgonya karikákkal kibéleltem. Ennek a tetejére helyeztem a csülköt, a páclét pedig ráöntöttem a tetejére.
A hagymát megtisztítva, negyedelve tettem a tepsibe, fóliával letakartam, majd az egészen 180 fokon kb 2 órán keresztül sütöttem.
Sütés közben néha megforgattam a húst, majd a végén fólia nélkül pirítottem.
Érdemes időnként sörrel is locsolni, fantasztikus ízt ad neki.